blunders bij het thuiswerken op je thuiskantoor

5 blunders bij het thuiswerken

Inmiddels werken we al een tijdje thuis en voor velen zal dat de komende periode nog zo blijven. Het werken vanaf je eigen plekje lijkt soms een ideale uitkomst, maar zorg dat je niet de volgende fouten maakt. Hier zijn 5 blunders die je wil voorkomen bij het thuiswerken.

1. Je huisdier werkt met je mee

Een huisdier krijgt de afgelopen tijd meer aandacht dan ooit tevoren. Een kopje krijgen tijdens het werken of even een aai geven is misschien zelfs motiverend. Samen met je kat Kareltje op schoot aan de slag kan helaas soms ook totaal verkeerd gaan. Je baas is vervelend, de emoties lopen hoog op en je hebt al een mailtje klaar staan waarin je duidelijk laat weten wat je van hem vindt. Die ga je natuurlijk niet echt versturen, maar dan drukt je trouwe kompaan ineens op verzenden. Euhm.. Oeps?

2. Het halve-outfit fiasco

Er is niets zo lekker als in je bankhangkleding werken, maar echt professioneel is het niet tijdens het videobellen. Dan toch maar netjes het bovenlichaam bekleden met een overhemd of zelfs met een leuke blazer. Gelukkig kan je er verder halfnaakt bijzitten. Vervolgens gaat de deurbel tijdens de videocall en sta je snel op om de deur open te doen. Betrapt! Wel verstandig om in het vervolg de camera even uit te zetten. 

3. Toetsenbord opzuigen

Het is soms moeilijk om te concentreren als je een hele dag thuis zit, maar je wil productief blijven. Dan ga je toch even het bureau schoonmaken? Klinkt als een goed idee, maar let  erop dat je niet te grondig gaat schrobben. Stofzuigen om de kruimels van al je snacks op te ruimen klinkt verstandig, maar vermijd alsjeblieft het toetsenbord. Voor je het weet vliegt QWERTY door de slang. Als je dit overkomt moet je misschien het werk wat langer laten liggen.

4. Onderuitgezakt aan het werk

Uit de categorie ‘ontspannen aan het werk’ is onderuitgezakt hangen ook een luiheidsvoordeel van thuiswerken. Je ligt met je hoofd op je borst surfend ‘onderzoek’ te doen voor een typische thuiswerkopdracht. De volgende dag word je ineens wakker in je bed met rugpijn en stijfheid en is het al een opgave om krom schuifelend bij je bureau te komen. Het is misschien niet de grootste blunder, maar wel een van de pijnlijkste

5. Te vroeg aan de VrijMiBo beginnen

Het was een zware week waarin je weer hebt moeten ploeteren om je werkgever tevreden te houden. Om 2 uur in de middag trakteer jij jezelf op een lekker drankje en de volgende smaakt ook wel erg lekker. Je hebt het tenslotte verdiend! Uiteindelijk belt je baas om vier uur nog voor een spoedvergadering over dat ene rapport dat je hebt aangeleverd. Al lallend zeg je dat je niet zo lekker *hik* bent sinds vanmiddag. Zo scoor je geen punten voor de contractverlenging.

Wat zijn jouw grootste blunders tijdens het thuiswerken? Heb jij hier ooit iets van meegemaakt? Laat het even weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *