Online verhalen & SEO-teksten

Leuk om te zien dat je de tijd neemt om naar mijn portfolio te kijken. Online: dat is waar het tegenwoordig gebeurt. Het is ook een belangrijk onderdeel van mijn werk. Daarom vind je hier van alles wat ik gemaakt heb. Journalistiek, blogs, maar ook categorie en productpagina’s. 

Zie je iets wat je bevalt? Neem contact op en wie weet vind jij je eigen bedrijf hier binnenkort terug.

portfolio met tekstschrijver

Lymevereniging

Bij vrijwilligersorganisatie de Lymevereniging ben ik actief als webredacteur. Zo hielp ik met een nieuwe website bouwen met een klein team en ben ik verantwoordelijk voor het onderhoud van de website.

Wat houdt dat in?

 •  Nieuwsbrieven opstellen.
 • In een team zorgen dat de website up-to-date is.
 • Het structureren van informatie.
 • Het begrijpbaar maken van teksten voor een doelgroep die soms wordt gehinderd door ziekte.
 • Taalcontroles uitvoeren voor nieuwe websitecontent.
 • Zelf content maken over actuele onderwerpen.

Wat dat oplevert? Bekijk hier de hele website!

Tuinverlichtingswinkel.nl

tekstschrijver tuin

Een uitgebreid takenpakket op het gebied van SEO en content omschrijft mijn takenpakket bij Tuinverlichtingswinkel.nl. Als content marketeer ligt hier de verantwoordelijkheid voor:

 • blogs;
 • productinformatie;
 • categoriepagina’s;
 • social media content;
 • SEO (re-directs & 404’s oplossen).

Sportjournalist de Stentor

freelance journalist de stentor

Voor dagblad de Stentor bezoek ik met flinke regelmaat voetbalwedstrijden op amateurniveau. Bijzondere verhalen optekenen, maar ook bondig en snel de lezer op de hoogte brengen is in het weekend mijn doel. In een kort bericht schrijf ik voor de lezers een samenvatting van de wedstrijd. Het amateurvoetbal leeft en het is nooit saai. Lees bijvoorbeeld Veldman hoort rood te krijgen, maar scoort doorslaggevende goal voor Noord Veluwe Boys of Scrimmage houdt Vaassense dorpsgenoten in evenwicht. Benieuwd naar uitgebreidere verhalen over een wedstrijd? Bekijk dit voorbeeld

Artiesten Nieuws

tekstschrijver muziek

Een onderzoek naar sponsored content en veel berichten over aankondigingen van tours, concerten en nieuwe albums. Dat deed ik bij Artiestennieuws.nl. Een persoonlijk hoogtepunt was een artikel over een luistersessie nieuwste album van de levende legende Bruce Springsteen.

Een uitgebreid onderzoek naar de steeds populaire wordende sponsored content leverde verschillende voorwaarden.  Deze vorm van reclame biedt extra waarde aan de consument, maar kan voor journalistieke bedrijven op ethisch gebied een dillema zijn. Wil je meer weten over sponsored content? Stel je vragen gerust per mail!

BAV

freelance journalist amateurvoetbal

Door de BAV werd ik benaderd om een artikel te schrijven over de financiële gevolgen van Corona bij amateurclubs. Dat de coronacrisis zijn weerslag heeft op het amateurvoetbal is een understatement. Clubs zijn lang dicht geweest en na de maatregel van het kabinet om drie weken lang het publiek te weren en de kantines te sluiten, neemt de stress toe bij de amateurclubs. De financiële problemen en creatieve oplossingen verschillen per club en district, maar één gedachte is overal hetzelfde: het moet niet veel langer duren. Uit alle zes districten doet een (interim-)voorzitter van een amateurclub zijn verhaal.

SEO-tekstschrijver Traffic Today

Voor marketingbureau Traffic Today schreef ik teksten voor een flink aantal opdrachtgevers. Blogs en categoriepagina’s die bedrijven beter vinden maken in zoekmachines als Google: SEO-teksten.

Ik schreef onder andere voor: