pakkende titel blog schrijven wordpress

Hoe jij een pakkende titel bedenkt voor een blog

Het schrijven van een blog doe je om lezers te trekken. Als je dit leest, blijk je de titel interessant genoeg te vinden om te gaan lezen. Het bewijst al dat een goede titel onmisbaar is voor jouw blog. Wanneer de titel niet interessant genoeg is, gaat niemand jouw blog lezen. Dat wil je natuurlijk niet. Om jou in de juiste richting te sturen, leer ik je in dit artikel hoe jij een pakkende titel bedenkt voor een blog.

Meer tips voor het schrijven van een blog lees je hier.

Prikkel je lezer met een pakkende titel

De eerste indruk is belangrijk. Bij een blog is dat je titel. Wanneer je een blog schrijft, is het dan ook belangrijk dat je opvalt. Een titel bedenken voor je blog moet prikkelen. Dat kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld een belofte doen. Je biedt dan een oplossing. Hiermee geef je een bezoeker een reden om te gaan lezen. 

Wees concreet

Online kom je dagelijks zoveel artikelen tegen dat je automatisch gaat filteren. Daardoor ga je alleen op artikelen klikken die interessant zijn en een verwachting scheppen. Wees daarom concreet. Door duidelijkheid te geven in je titel weet de lezer al wat het onderwerp is en of het daarom de moeite waard is om te lezen. Een voorbeeld: ‘Logisch leren luisteren’. De alliteratie bekt lekker, maar deze titel zegt weinig en duidt niet waar het om gaat. Kies daarom voor iets als ‘Luisteren als een prof: zo begrijp jij waar elk interview om draait’.

Bied waarde aan je lezer

Een goede techniek om bezoekers te trekken voor jouw website is het bieden van waarde. Dit kun je doen door een oplossing te bieden voor een probleem. Lezers willen graag iets gaan leren in van een artikel dat ze lezen. De titel ‘De snelste manier om binnen een maand een veelgelezen blog te hebben’ geeft bijvoorbeeld aan een oplossing (de snelste manier) voor een probleem (een niet of nauwelijks gelezen blog). Dit is een pakkende titel.

Een stellende titel: Hoe, waar en waarom?

Zoek jij een titel die altijd goed scoort? Dan is het handig om de woorden hoe, wat of waarom in te zetten. Deze begrippen geven aan dat jij een antwoord gaat geven op een probleem dat jouw lezer bezighoudt. Om het voor de lezer nog aantrekkelijker te maken, kun je de titel stellend maken (zie de titel van dit artikel). Daarmee geef je de lezer zekerheid dat het antwoord in de tekst zal staan.

Denk met je pakkende titel aan de zoekmachines

Lezers trekken doe je door berichten te delen op social media als Facebook en LinkedIn, maar de belangrijkste manier is toch via Google. Denk daarom aan je titel voor zoekmachines. Met Yoast SEO kun je een tweede titel geven die geoptimaliseerd is voor Google. Deze komt bij de gebruiker van de zoekmachine in beeld te staan. Een goede SEO-titel heeft jouw zoekwoord vooraan in de titel staan en de bedrijfsnaam. Daarnaast moet deze verleidelijk zijn.

Op zoek naar iemand die een pakkende titel bedenkt voor een blog?

Ben jij op zoek naar blogger of tekstschrijver die pakkende titels uit zijn mouw schud voor jou? Ik help jou graag met elk onderwerp. Of het nu gaat om categorieteksten voor koffiezetapparaten of een persoonlijk interview. In mijn ogen is over elk onderwerp een interessant verhaal te vertellen. Benieuwd? Neem dan verblijvend contact met mij op. Dat kan via een mailtje, mijn website of bereik mij per telefoon op 06-11569779.

Misschien is dit ook interessant voor jou:

seo-google-tekstschrijver

SEO-teksten in het kort

Je ontkomt er tegenwoordig niet meer aan: SEO-teksten. Het is de manier om zichtbaar te zijn in Google. Om jou het concept wat duidelijker te maken, leg ik de basis aan je uit.

Leer meer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *