seo-google-tekstschrijver

SEO-teksten in het kort

Je ontkomt er tegenwoordig niet meer aan: SEO-teksten. Het is de manier om goed zichtbaar te zijn in zoekmachines, zoals Google. Ook ik ben als tekstschrijver bezig met het schrijven van SEO-teksten. Mensen in mijn omgeving vragen mij vaak wat dit precies zijn. Om jou het concept wat duidelijker te maken, vertel ik je kort in dit blog wat het in de basis is.

Wat zijn SEO-teksten precies?

Wanneer je een tekst schrijft, is het wel zo prettig als potentiële klanten jouw content veel lezen. Je stopt er niet voor niets tijd of geld in. En: hoe meer mensen je bereikt, hoe meer binding je kunt krijgen met leads. Daarom is het belangrijk dat jouw teksten goed vindbaar zijn. SEO-teksten doen dit voor jou. De term staat voor zoekmachine optimalisatie (Search Engine Optimization). Je berichten op de website moeten bestaan uit een combinatie van een relevant onderwerp, waardevolle content en de juiste zoektermen. Het is dus belangrijk dat je waarde toevoegt voor de bezoeker.

Het belang van zoekwoorden

Bij het schrijven van een tekst moet je in de huid van je doelgroep kruipen. Dat is niet alleen belangrijk om de juiste tone of voice te bepalen, maar ook om je zoekwoorden te kiezen. Bedenk daarom waar jouw publiek naar zoekt. Er zijn weinig mensen die gaan zoeken naar ‘teksten voor zoekmachine optimalisatie’. Het is dan bijvoorbeeld beter om te kiezen voor ‘SEO-teksten’ als zoekterm voor jouw webtekst. Heb je hulp nodig bij het bedenken van een zoekwoord? Online vind je genoeg tools om je hierbij te helpen. Zelf maak ik gebruik van Ubersuggest.

Wil je meer informatie over SEO? Neem dan contact met mee op. Houd ook mijn website in de gaten voor nieuwe blogs voor dit specialisme.

Hulp nodig bij het schrijven van SEO-teksten?

Heb jij SEO-teksten nodig voor je website? Neem dan contact op! Ik help je graag met advies of schrijf goed vindbare teksten voor jou. Stuur me een mailtje, laat een bericht achter op mijn website of WhatsApp of kies voor een vertrouwd belletje naar 06-11569779.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *