Podcast & video

Wat ik heb gedaan op het gebied van video en audio? Dat leer je hier. Ik presenteer, doe verslaggeving en doe de productie en montage van een podcast. Het werk dat je hier ziet bestaat deels uit (sport-)journalistieke producties, maar ik richt me ook op uitlegvideo’s.

Regiolokaal de Podcast

Regiolokaal is de plek voor de Zwolse ondernemer. In de podcast duiken we in het verhaal van deze Zwolse ondernemers. Wat heeft hen gebracht tot waar ze nu zijn en wat onderscheid hen? Je leert wat bij over de expertises én de mens achter de zaken kennen. De regio Zwolle kennen doe je met deze podcast. 

Podcast: Ondernemer Erger Je Niet

Je bent jong, je onderneemt en je wil je ontwikkelen. Wat doe je dan? Sander Kruitbos en ik kiezen voor een podcast over ondernemen. We bespreken wekelijks onze ervaringen over allerlei zaken op het gebied van ondernemen. Onze leermomenten, ervaringen en soms simpelweg ook blunders passeren de revue. Een podcast voor beginnende ondernemers door beginnende ondernemers. Luister alle afleveringen via jouw favoriete podcastplatform!

Moeilijk Makkelijk Maken: Uitlegvideo's

Voor Moeilijk Makkelijk Maken maak ik korte uitlegvideo’s die duidelijkheid geven bij elk onderwerp. In een video geven wij stapsgewijs uitleg. Dus word jij overspoeld met vragen? Heb je het idee dat jouw doelgroep de informatie niet snapt of op de juiste manier binnenkrijgt? Met de combinatie van presentatie en animatie helpen wij jouw boodschap over te brengen.

In de Spotlight: Presentator

Op de stoel van Jeroen Pauw en… gaan. Namens iGlow mocht ik eenmalig een talkshow presenteren. Deze unieke kans kon ik niet aan mij voorbij laten gaan en greep ik direct aan. 

In deze aflevering: Iris Dracht en Roy Oostendorp over de keerzijde van de Gouden Eeuw. Sylvia Spruyt gaat als oma weer naar school. Johan van der Graaf over een constructie-game in een kerk in Zwolle.

Podcast de Stentor: Noord-Veluwe voetbalpodcast

Het amateurvoetbalseizoen 2020/2021 begint voortvarend. Samen met Sander Kruitbos trap ik af met een podcast voor de Stentor over amateurvoetbal. We bespreken ‘ons gebiedje’ de Noord-Veluwe. Trainers bellen, wedstrijden bespreken en onze voorspellende gaven laten werken. Helaas moesten we na slechts twee afleveringen een pauze inlassen, want het voetbal werd, zoals je misschien wel weet, stilgelegd. 

De Stentor: Verslaggever

Een krant is tegenwoordig niet alleen meer een krant. Je werkt als journalist crossmediaal, zoals het dan heet. Via verschillende platformen je publiek informeren. Naar aanleiding van een artikel over rookvrije terrassen in Zwolle ging ik de straat op en vroeg ik Zwollenaren naar hun mening over rookvrije terrassen.

RTV Apeldoorn: Radio Sportverslaggever

“De bal naar de linkerkant van het veld… Hij schiet… Hij scoort!”

Voor lokale omroep RTV Apeldoorn deed ik live verslag op de radio. Wedstrijden van Apeldoornse sportverenigingen volgde ik wekelijks vanaf de zijlijn in het programma Apeldoorn sport. Dat betekent op bezoek bij voetbalwedstrijden, maar ook andere sporten bleven niet onbelicht.
Verslaggeven bij korfbal, volleybal en hockey behoorde ook tot mijn takenpakket. Ik hoefde gelukkig niet zelf mee te doen.